רטיבות המחלחלת אל תוך הדירה היא תופעה נפוצה למדי, בעיקר בימות החורף עקב כשלי איטום. אולם היא גם מתרחשת עקב בעיות בצנרת המים של הבניין, בין אם היא שייכת לדירה שלכם, עוברת באזור משותף לדיירי הבניין או מגיעה מהשכנים. לא פעם, נזקי מים מהשכן הנראים בבירור בתקרת הדירה ובחלקם העליון של הקירות, יוצרים חילוקי דעות וסכסוכים לא נעימים, בעוד השכנים גוררים רגליים, ממאנים לחלוטין לתקן וטוענים שמקור הבעיה הוא בכלל בדירה שלכם. אז מה עושים עם נזקי רטיבות מהשכן? כיצד פועלים נכון? על כך בשורות הבאות.
פנו לעורך דין
רטיבות מהשכן בהחלט יכולה לגרום לנזקים שיכולים להיות אסתטיים כגון קילופי צבע וטיח, בריאותיים עקב היווצרות עובש וחיידקים, וכן נזקים חמורים יותר לקירות ולתכולה, וכמובן גם פגיעה באיכות החיים שלכם. על כן, אם פניתם אל השכנים בנושא זה וקיבלתם תגובה שלילית ומתחמקת מאחריות, פנו אל עורך דין מקרקעין במשרדנו שיסביר לכם לגבי האופציות הפתוחות בפניכם. קודם כל, עורך הדין יסביר שאין סיבה לרוץ אל תביעה בגין נזקי רטיבות אל בית המשפט, שכן קיימת ערכאה האמונה על הטיפול בעניינים אלו והיא המפקח/ת על הבתים המשותפים באזורכם.
לאחרונה ניתנו מספר פסקי דין מטעם המפקחת על המקרקעין באזור פתח תקווה, רחובות, אשדוד וחולון ובכולן הצליח עורך הדין יניב אהרון לנצח את התיק ולגרום לשכנים לתקן את הליקויים ולפצות את השכנים במלוא הוצאותיהם המשפטיות.
הפעולה הראשונה שיש לדרוש מהשכנים תהיה להזמין מהנדס/שמאי לצורך קביעת מקור הנזילה ומהות הנזקים. אמנם, לעיתים השכנים גם יסרבו להכניס את המהנדס לדירתם, אולם כיום מצויים מכשירים רגישים המאפשרים לאמוד בדיוק רב יחסית את מקור הנזילה, מבלי לשבור קירות או לבצע קידוחים מלכלכים, וזאת ביחד עם הידע של בעל המקצוע יתבטא במסקנות ובדו"ח שיוגש לידיכם. ייתכן שהמסקנות יראו כי מקור הנזילה הוא בכלל בצנרת העוברת באזור משותף לדיירי הבניין, ואז הכתובת הנכונה היא וועד הבית. פנייה לוועד עשויה בהחלט להביא לתיקון הבעיה, אם כי גם כאן מתעוררות לעיתים בעיות וטענות כאלו ואחרות.
פונים למפקח על הבתים המשותפים
כאמור, הסמכות המרכזית לטיפול בסוגיית נזקי מים מהשכן הוא המפקח על המקרקעין באזור מגוריכם. מדובר בערכאה בעלת סמכויות דומות לבית המשפט בעניינים אלו, ואף יש לה סמכות להוציא "צו עשה" המחייב את השכן לתקן את הנזילה. לשם כך תידרש כאמור חוות דעת מהנדס/שמאי. עורך הדין המלווה אתכם יסביר אודות הגשה נאותה של התביעה, על ידי מילוי הטפסים הרלוונטיים, הוספת תמונות להמחשת הנזקים בדירתכם, דו"ח של בעל מקצוע עם הערכת עלויות התיקון, וכן הלאה. בשלב הבאה יגיש השכן כתב הגנה ובו יביא מן הסתם תימוכין לטענותיו, ולאור טענות הצדדים יפסוק המפקח.
פונים לבית המשפט
במידה שהשכן ממשיך לסרב לתקן את הנזקים, יסייע לכם עורך הדין להגיש תביעה אל בית משפט השלום. יש לציין כי גם אם מדובר בסכומים יחסית קטנים יש לתבוע בבית משפט השלום, אשר לו הסמכות להורות על ביצוע פעולות תיקון, לעומת בית משפט לתביעות קטנות שנעדר סמכות זו. כמו כן, בית המשפט הוא הערכאה הדנה בתביעת נזקי רטיבות הכרוכה בפיצויים עבור הוצאות, עוגמת נפש והפסדים שנגרמו לכם.
למידע נוסף וקבלת ליווי משפטי
לפרטים נוספים, לקביעת פגישה ולקבלת ליווי משפטי בנושא נזקי רטיבות מהשכן, הנכם מוזמנים לפנות אל משרדנו בטלפון 050-2708116.